Begeleid wonen

Er wordt in de maatschappij veel van je gevraagd en het kan best lastig zijn om volledig op jezelf te wonen. “Op kamers” bij NeXus-Care betekent dat je zoveel mogelijk ondersteund wordt als jij nodig hebt. En krijg je de kans om fouten te maken en hiervan te leren voordat je helemaal zelfstandig gaat wonen.

Door open en informeel te communiceren wordt er in de woning samen gewerkt aan een stabiele ‘thuis’ situatie waarin jij kan groeien naar zelfstandigheid. De begeleiding is, naast het aanleren van praktische vaardigheden, ook gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling. Hierbij word jij gestimuleerd je eigen gedrag te beoordelen, te evalueren en zo nodig bij te stellen. Zo ben je verantwoordelijk voor je eigen leerproces, wij staan hierin altijd naast jou.

Wat betekent dit in de praktijk?
Wij gaan samen met jou aan de slag. We maken plannen om stap voor stap te komen tot (waar mogelijk) volledige zelfstandigheid. We gaan kijken waar je zaken lastig vindt of waar je vastloopt. Door bijvoorbeeld samen te kijken naar je financiën en huishoudelijke taken te structureren. We nemen je mee naar buiten om je te activeren en we gaan kijken wat je met je toekomst wil, hoe je dit kan bereiken en hoe we hierin samen actie kunnen ondernemen.

Voor vragen of meer informatie kunt u ons altijd bellen of mailen.
Telefoon: 06-44448502
E-mail: info@nexus-care.nl