Vreemdelingenzorg

NeXus-Care is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een immigratie achtergrond en mensen die als vluchteling naar Nederland zijn gekomen. Mensen die net als jij de weg in Nederland nog moeten ontdekken.

Onze begeleiders begrijpen en waarderen dat mensen in verschillende culturen leven en houden hier rekening mee. Ook zijn onze begeleiders bekend met de reis die jij hebt afgelegd om in Nederland te komen en wat er komt kijken bij het Inburgeren in Nederland. Wij kennen de emotionele en psychische problemen die veel voorkomen bij immigranten en vluchtelingen en kunnen jou ondersteunen om ondanks deze problemen toch vooruit te komen en een fijn leven in Nederland op te bouwen. We gaan met jouw (culturele en persoonlijke) waarden en normen en mogelijkheden aan de slag om te integreren en participeren in Nederland.

Ook voor jou en jouw gezin kunnen we de juiste hulp bieden, bij het opbouwen van jullie leven in Nederland. Voor gezinnen spelen namelijk vaak andere problemen doordat ze lang niet samen waren of doordat het gezinsleven in Nederland gewoon ‘anders’ is.

Wat betekent dat in de praktijk?
Je hebt één of meerdere uren per week begeleiding in huis en we gaan samen met jou leren hoe je zelfstandig in Nederland kan leven en participeren. Wat vind je moeilijk en wat kan je wel zelf? Nederland is een land met veel regels, afspraken, brieven en post.

Wat zou je met je toekomst willen en hoe kan je dat bereiken? We gaan samen met jou aan de slag om school en werk te zoeken en te houden, dit is niet vanzelfsprekend als je nieuw bent in Nederland.

Wij zijn ook gespecialiseerd in (voorbereiding op de) gezinshereniging, wij begeleiden de gezinshereniging en bereiden je voor op de komst van je familie. Nadat je familie in Nederland is gekomen komt er namelijk veel op je af, zowel praktisch als emotioneel.

Voor vragen of meer informatie kunt u ons altijd bellen of mailen.
Telefoon: 06-44448502
E-mail: info@nexus-care.nl