Huiselijk geweld

NeXus-Care heeft ruime ervaring in het begeleiden van cliënten die betrokken zijn (geweest) bij huiselijk geweld. Onze hulpverlening richt zich op vrouwen en mannen die te maken hebben met huiselijk en relationeel geweld, mensenhandel, vanwege gedwongen prostitutie of eer gerelateerde problemen.

NeXus-Care biedt begeleiding op maat aan betrokkenen van huiselijk geweld, van één uur per week tot Begeleid Wonen, altijd op een voor de cliënt prettige en veilige locatie. Voor een optimale hulpverlening/begeleiding is er een juiste afstemming en samenwerking met betrokken ketenpartners.

De gevolgen van huiselijk geweld zijn divers. Men kan een negatief zelfbeeld ontwikkelen, weerbaarheid en zelfvertrouwen verliezen, angst en somatische gerelateerde problemen ondervinden en/of depressieve gevoelens of stressklachten ervaren.

De begeleiding heeft als doel om samen met de client te komen tot een traject op maat. Bij huiselijk geweld kan de nasleep lang en divers van aard kan zijn. Het is van belang dat er een onderscheidt gemaakt kan worden tussen praktisch ingestelde begeleiding, waarbij de zelfredzaamheid zal worden vergroot als mede een activerende begeleiding waarmee de bekrachtiging van de hulpvrager centraal zal komen te staan. Er zijn door de client diverse modules te volgen.

Voor vragen of meer informatie kunt u ons altijd bellen of mailen.
Telefoon: 06-44448502
E-mail: info@nexus-care.nl